środa, 27 marca 2013
niedziela, 24 marca 2013
sobota, 23 marca 2013
czwartek, 21 marca 2013
poniedziałek, 18 marca 2013
Pasta twarogowa
Tak mi się tęskni do lata, że dziś zrobiłam na kolację pastę z twarożku z rzodkiewką, natką pietruszki i koperkiem. Specjalnie udałam się do sklepu po świeży szczypiorek, ale nie było. To musiałam się zadowolić tym co mogłam dostać.I jestem bardzo, bardzo zadowolona.
Do smarowania chleba, pyszna i pożywna.
Do smarowania chleba, pyszna i pożywna.
niedziela, 17 marca 2013
Sałatka kalafiorowo-brokułowa
Jestem fanką przepisów Siostry Anastazji i jak tylko mogę to próbuję wykorzystywać je w swojej kuchni. Dziś mój wybór padł na tę, właśnie, sałatkę pochodzącą z książki 123 sałatki i surówki. Zrobiłam ją do obiadu , który składał się z pieczonego kurczaka i ziemniaków z wody. Lecz również można podać jako samodzielną przekąskę, a także półmisek wędlin będzie do niej w sam raz. Pychota, polecam. Ja ugotowałam wszystkie warzywa, choć w oryginale brokuł i kalafior dzieli się na różyczki, posypuje solą i odstawia na ok 2 godz, aż zmiękną, a gotuje się marchew i jajka.
sobota, 16 marca 2013
Makaron ze szpinakiem
Pogoda za oknem jeszcze zupełnie zimowa, a mi się marzy już ciepłe wiosenne słońce oraz zieleń trawy i zapach lata w powietrzu. Mam nadzieję, że dzięki dzisiejszemu obiadowi przywołam w końcu ciepłe i słoneczne lato. Makaron ze szpinakiem: danie szybkie w przygotowaniu, bardzo tanie, mocno sycące a kolorystyka napawająca optymizmem:)
czwartek, 14 marca 2013
środa, 13 marca 2013
Subskrybuj:
Posty (Atom)