piątek, 17 stycznia 2014

Surówka z pora

Surówka to niezastąpiony dodatek do obiadu. A ten przepis nie dość, że łatwy to jeszcze do tego wspaniale smakuje.  Polecam, bo warto :)






Składniki:

  • 1 duży por
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 3 średnie marchewki
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Wszystkie warzywa oczyszczam. Kapustę szatkuję, pora kroję wzdłuż na pół, a następnie w półplasterki, marchew zaś ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko mieszam razem i doprawiam do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na końcu dodaję śmietanę i mieszam, aż wszystkie składniki bedą dokładnie nią pokryte.


SMACZNEGO!

4 komentarze:

  1. przepyszna suróweczka do obiadu

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowita surówka.Czasami mamy dobry obiad,a zastanawiamy sie jaką zrobić surówkę,ta jest bardzo apetyczna.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też czasami mam taki problem, ale zgadzam się, surówka - pyszna :) Polecam i pozdrawiam Chris :)

      Usuń

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.