środa, 29 stycznia 2014
poniedziałek, 27 stycznia 2014
Tadżin-marokański gulasz korzenny
Ten przepis znalazłam na stronie Kauflandu i od razu stwierdziłam, że muszę zrobić taki gulasz, a że mam bujną wyobraźnię to czytając przepis od razu go widziałam, jak się gotuję i jak smakuje:) Smak i zapach tego dania przebija wszystko. Moja familia również była pod wrażeniem . Polecam, naprawdę warto :)
wtorek, 21 stycznia 2014
piątek, 17 stycznia 2014
sobota, 4 stycznia 2014
Sałatka śledziowa z kapustą pekińską
Tę sałatkę wymyśliłam na poczekaniu, gdy zastanawiałam się co można zrobić ze śledzi z majerankiem i czosnkiem. Nie jestem zwolenniczką wyrzucania jedzenia, a wiedziałam, że moje dzieciaki nie prędko ruszą po słoik ze śledziami:) Dlatego postanowiłam pomieszać ze sobą to co lubię najbardziej i wyszła mi przepyszna sałatka , którą wszyscy zgodnie określili jako świetną. Jedynie moja najmłodsza pociecha stwierdził, że piecze buzia :D. Jeśli więc ktoś będzie chciał wykorzystać przepis to proponuję poeksperymentować z czosnkiem marynowanym w oleju:) Może być bardzo ostro :)
piątek, 3 stycznia 2014
Sałatka śledziowa z porem
Po świętach nadszedł Sylwester i Nowy Rok,a z wigilii pozostało mi jeszcze trochę śledzi, które postanowiłam wykorzystać do zrobienia sałatki. Zamiast kupować śledzie i je ponownie moczyć skorzystałam z gotowych śledzi w zalewie octowej z jabłkami, ponieważ do przygotowania tej sałatki potrzebne są i jabłka i cebula, to były jak znalazł. Polecam jednak dodać świeże jabłuszka, a cebula marynowana jak najbardziej może być użyta:)
Subskrybuj:
Posty (Atom)