niedziela, 4 stycznia 2015

Łopatka w musztardzie

Kolejna propozycja na świąteczne lub niedzielne menu, które u mnie gości dość często. Przyznaję, że nie lubię kupować wędlin, gdyż bardzo szybko ulegają zepsuciu, a taka domowa, nie dość, że dłużej pozostaje świeża, to i smak ma wspaniały!!! Polecam, wystarczy odrobina pracy i można delektować się niezwykłym, domowym  smakiem pieczonego mięsa, które z  powodzeniem zastąpi nam wędlinę sklepową.




czwartek, 1 stycznia 2015

Karkówka w marynacie cytrynowej

Witam po Sylwestrze, mam nadzieję, że dobrze się bawiliście i że te miłe chwile będą  Wam towarzyszyły przez calutki rok! Ana dobry początek proponuję pieczoną karkówkę uprzednio zamarynowaną w soku z cytryny z dodatkiem cebuli i bazylii. Mmmmmmmmmmm, pycha!!!!