Kolejna propozycja na świąteczne lub niedzielne menu, które u mnie gości dość często. Przyznaję, że nie lubię kupować wędlin, gdyż bardzo szybko ulegają zepsuciu, a taka domowa, nie dość, że dłużej pozostaje świeża, to i smak ma wspaniały!!! Polecam, wystarczy odrobina pracy i można delektować się niezwykłym, domowym smakiem pieczonego mięsa, które z powodzeniem zastąpi nam wędlinę sklepową.
Składniki:
- 1,5 kg łopatki wieprzowej
Marynata:
- 3 łyżki musztardy
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka zmielonego pieprzu
- 3 ząbki czosnku
- przyprawa do mięsa
- sól
Wykonanie:
Lubię takie domowe wędliny, super Beatko :-)
OdpowiedzUsuńU mnie był karczek w majeranku z jabłkami. Takie domowe wyroby nie mają sobie równych :)
OdpowiedzUsuńWyglada pieknie ;-)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na przyrządzenie łopatki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Polecam , łopatka jest niezwykle smaczna :)
OdpowiedzUsuńMniam, jakie pyszne mięsko, aż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń... aż u mnie zapachniało!!!
OdpowiedzUsuńcieszę się :D
UsuńNie ma to jak domowa wędlina. Dobry pomysł z marynatą z dodatkiem musztardy :)
OdpowiedzUsuńOj tak, Krysiu, Najlepsza własnej roboty :D Pozdrawiam cieplutko :)
UsuńCIekawy pomysł,wypróbuję pewnie.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPolecam, pyszna była :)
UsuńMniam mniam mniam:] Ale zgłodniałam!!
OdpowiedzUsuń:D cieszę się :)
UsuńMmm, pychota :) na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie! Dzisiaj propozycja pysznego śniadania - jajka w pomidorach!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Smakować musi wyśmienicie;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpolecam, bardzo smaczne mięsko :)
OdpowiedzUsuńJadłam mięsko z takiej marynaty, więc potwierdzam, że jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńMojej familii tak posmakowało, że muszę robić bardzo często :) Pozdrawiam serdecznie :)
Usuń