Zostało mi trochę włoskiej kapusty i zastanawiałam się co mogę z niej zrobić. Oczywiście od razu przyszła mi na myśl jakaś surówka, a że w oko wpadł mi Ten przepis, więc postanowiłam go wykorzystać. Surówka wyszła przepyszna. Polecam !!!
Składniki:
- 1/2 główki kapusty włoskiej
- 2 jabłka
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę szatkuję, solę i odstawiam na 20-30 min.. Marchew obieram i ścieram na tarce. Cebulę i jabłka obieram i kroję w kostkę. Kukurydzę osączam na sicie i dodaję do warzyw. Wszystkie warzywa mieszam ze sobą, doprawiam solą i pieprzem. Majonez mieszam z ketchupem i polewam surówkę.
wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI taka jest :) Pozdrawiam :)
UsuńSurówki tego typu zawsze pysznie wychodzą;)
OdpowiedzUsuńZgadza się :)
UsuńCzęsto robię takie suróweczki, samo zdrowie:)
OdpowiedzUsuńPopieram, nie dość, że smaczne, to jeszcze zdrowe :)
Usuńrobię inaczej, ale ta wersja bardzo mi sie podoba:)
OdpowiedzUsuńCieszę się, mam nadzieję, że również posmakuje :)
UsuńMusiała być smaczna! Robię podobną ale bez ketchupu , następnym razem dodam:)
OdpowiedzUsuńByła bardzo smaczna, choć przyznam, że ketchupu dodałam po raz pierwszy do surówki tego typu. Wyszła pyszna. Polecam. Pozdrawiam serdecznie, dziewczyny :)
OdpowiedzUsuńMniam bardzo pyszna suróweczka :-)
OdpowiedzUsuń:) Oj, tak :)
UsuńMam w planach gołąbki a robię je właśnie z włoskiej kapusty i zawsze zostaje mi środek - będzie w sam raz na pyszną suróweczkę!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że przepis przypadł do gustu :)
Usuń