Dawno mnie tu nie było, ale już jestem i dziś własnie podzielę się z Wami przepisem na trochę inaczej zrobione wątróbki drobiowe. delikatne, niezwykle soczyste, po prostu pyszna propozycja na szybki obiad.
Składniki:
Cebulę podsmażam na osobnej patelni, aż będzie szklista i przekładam do wątróbek z jabłkami. Podlewam winem, posypuję przyprawami i duszę pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Gotowe dosalam do smaku i podaję z ziemniakami z wody.
SMACZNEGO!
Składniki:
- 1 kg wątróbek drobiowych
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- 3 duże jabłka
- 3 cebule
- mąka
- sól
- pieprz
- majeranek
- olej
Wykonanie:
Wątróbki myję, osuszam, panieruję w mące i podsmażam na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
\
Umyte jabłka kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne i kroję na ósemki. Dodaję do podduszonych wątróbek.
Cebulę podsmażam na osobnej patelni, aż będzie szklista i przekładam do wątróbek z jabłkami. Podlewam winem, posypuję przyprawami i duszę pod przykryciem około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
SMACZNEGO!
Takiej wersji jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńPolecam, Aniu :) Pyszna!!!
UsuńWątróbka i jabłka to naprawdę dobry pomysł.Smakowo się zgrywa;))
OdpowiedzUsuńZgadzam się, połączenie jest rewelacyjne :)
UsuńJa niestety za bardzo nie lubię wątróbki :-)
OdpowiedzUsuńA szkoda Marzenko, bo mój syn także nie przepada za wątróbką, ale tę akurat zajada ze smakiem :)
UsuńDo wątróbki to chyba nigdy się nie przekonam :)
OdpowiedzUsuńI tak bywa :)
Usuńfajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)
OdpowiedzUsuń