Zainspirowana tym postem, postanowiłam zrobić glazurowaną marchew w miodzie, ale moje dzieci bardzo lubią groszek konserwowy, to zmodyfikowałam troszkę przepis. Wyszedł wspaniały dodatek do obiadu.
Składniki:
Składniki:
- 6 dużych marchewek
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2 łyżki miodu
- 2 pełne łyżki masła
- sól
Wykonanie:
Marchew myję, obieram i kroję w słupki. Zalewam wodą, solę i gotuję ok 20 min, aż zmiękną. Odcedzam, przelewa zimną wodą i zostawiam by ściekły. Na dużej patelni rozgrzewam masło, wrzucam ugotowaną marchew, dodaję miód i chwilę podsmażam. Groszek odcedzam i dodaję do marchewki. Wymieszam i dodatek gotowy. Moja propozycja podania, to ; marchew glazurowana, ziemniaki z wody z koperkiem i kotlet z piesi kurczaka:)
SMACZNEGO!
aż mi zaburczało w brzuchu, wszystkie składniki które uwielbiam
OdpowiedzUsuńNic prostszego jak tylko zrobić:) Polecam!
Usuń