Składniki:
- 1 kg pangi
- 3 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 1/2 szklanki oliwy
- 5 łyżek ketchupu
- 1 łyżka musztardy węgierskiej
- sok z 1 limonki
- sól
- pieprz
- cukier
- kilka listków rozmarynu
Wykonanie:
Ketchup, musztardę i oliwę mieszam, doprawiam solą, pieprzem i cukrem.
Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.
Cebulę i czosnek obieram i siekam.
Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję cebulą wymieszaną z czosnkiem, polewam sosem z ketchupu, musztardy i oliwy, przykrywam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 30 minut.
Po 25 minutach zdejmuję przykrywkę, posypuję rozmarynem i zapiekam bez przykrycia przez 5 minut.
SMACZNEGO !
ciekawy pomysł na rybkę:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Justynko :)
UsuńFajny pomysł Beatko, jeszcze takiej rybki nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko:)
Dziękuję :) Pozdrawiam Reniu :)
UsuńO coś nowego :) Podoba mi się Beatko :) Warte wypróbowania :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Ci się podoba :) Pozdrawiam serdecznie :)
UsuńAle pyszności tu serwujesz...pycha! :) buziaki Beatko :*
OdpowiedzUsuńStaram się :) Pozdrawiam Moniś :) :*
Usuń