Kolejny przepis Siostry Anastazji z książki pt ,,153 Przetwory i dania mięsne". Nie wiem jak smakuje, ale na pewno się dowiem :) I napiszę jakie wrażenia. W tym przepisie nie ma octu i nie jestem pewna, czy dobrze zrobiłam, że nie dodałam go od siebie. Kiedyś na pewno wypróbuję z dodatkiem octu :)
Składniki:
- fasola szparagowa
Zalewa:
- 1 litr wody
- 1 łyżka soli
- odrobina cukru do smaku
- po 1 łyżce oleju na każdy słoik
Wykonanie:
Fasolę oczyszczam, myję i oparzam wrzątkiem.Następnie przelewam zimną woda i ustawiam na stojąco w słoikach. Składniki zalewy gotuję, zalewam fasolę ułożoną w słoikach, zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia 1 godzinę, drugiego-30 minut, a trzeciego-15 minut.
SMACZNEGO!
ale zapasy Beatko a u mnie jak do tej pory tylko rabarbar i tryskawki w słoikach :(
OdpowiedzUsuńU mnie truskawki i rabarbar także w słoikach :) Pozdrawiam Mirku :)
Usuń