Pyszna pasta z makreli, szybka w przygotowaniu. Do smarowania pieczywa. Taką lubię i polecam:)
Składniki:
Składniki:
- 1/2 kg wędzonej makreli
- 1-2 cebule
- 2 łyżki musztardy
- garść posiekanej zieleniny; natka pietruszki, szczypiorek, rzeżucha
- oliwa z oliwek
- ostra mielona papryka
Wykonanie:
Makrelę obieram ze skóry, usuwam ości. Przepuszczam przez maszynkę razem z obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą.. Dodaję musztardę i oliwę. Mieszam, dodaję posiekaną zieleninę i mieloną paprykę. Wszystko razem mieszam i smaruję kromki chleba
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.