Pogoda za oknem jeszcze zupełnie zimowa, a mi się marzy już ciepłe wiosenne słońce oraz zieleń trawy i zapach lata w powietrzu. Mam nadzieję, że dzięki dzisiejszemu obiadowi przywołam w końcu ciepłe i słoneczne lato. Makaron ze szpinakiem: danie szybkie w przygotowaniu, bardzo tanie, mocno sycące a kolorystyka napawająca optymizmem:)
Składniki:
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku mrożonego
- 4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- sok z 1/4 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyzki masła
- 1 opakowanie makaronu
Wykonanie:
Makaron gotuję al dente. Masło rozpuszczam na patelni, wrzucam do niego szpinak (nie rozmrażam)
i duszę do miękkości. Gdy woda odparuje dodaję śmietanę, sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez praskę.Na końcu doprawiam sokiem z cytryny. Makaron nakładam na talerz, na makaron kładę łyżkę szpinaku i obiad gotowy w kilka minut.
SMACZNEGO!
To musi być pyszne!; )
OdpowiedzUsuńSuper.
Ja ubóstwiam szpinak i dla mnie było P_Y_S_Z_N_E:)
Usuń