Tak mi się tęskni do lata, że dziś zrobiłam na kolację pastę z twarożku z rzodkiewką, natką pietruszki i koperkiem. Specjalnie udałam się do sklepu po świeży szczypiorek, ale nie było. To musiałam się zadowolić tym co mogłam dostać.I jestem bardzo, bardzo zadowolona.
Do smarowania chleba, pyszna i pożywna.
Składniki:
Wykonanie:
Rzodkiewkę, koper i pietruszkę dokładnie myję i osuszam. Rzodkiewkę ścieram na tarce jarzynowej, a koper i pietruszkę drobniutko siekam. Twaróg rozgniatam widelcem, dodaję śmietanę, warzywa i przyprawy do smaku. Pastę nakładam na chleb posmarowany masłem i gotowe.
SMACZNEGO!
Do smarowania chleba, pyszna i pożywna.
- 2 opakowania twarogu chudego ( po 200 g)
- 2 pęczki rzodkiewki
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 3-4 łyżki smietany 12% lub chudego jogurtu
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Rzodkiewkę, koper i pietruszkę dokładnie myję i osuszam. Rzodkiewkę ścieram na tarce jarzynowej, a koper i pietruszkę drobniutko siekam. Twaróg rozgniatam widelcem, dodaję śmietanę, warzywa i przyprawy do smaku. Pastę nakładam na chleb posmarowany masłem i gotowe.
SMACZNEGO!
Szybko, prosto i smacznie- idealne śniadanie przed pracą.
OdpowiedzUsuń