Znam tę roladę jako ministerską:) Pewnie była zarezerwowana dla elity, ale moja mama otrzymała kiedyś przepis na ten frykasik i go zgubiła. Na szczęście, jakiś czas temu, kupiłam książkę kucharską , w której właśnie znalazłam ten przepis.
Od oryginału różni się tym, że zamiast pieczarek użyłam papryki, którą mogę jeść na okrągło. A w ogóle składniki farszu można dowolnie modyfikować wedle własnego uznania. ,,Róbta co chceta" a i tak jest pyszna. Dla mnie to coś w rodzaju sałatki jarzynowej zawiniętej w żółty ser. PYCHA!!!
Składniki:
Od oryginału różni się tym, że zamiast pieczarek użyłam papryki, którą mogę jeść na okrągło. A w ogóle składniki farszu można dowolnie modyfikować wedle własnego uznania. ,,Róbta co chceta" a i tak jest pyszna. Dla mnie to coś w rodzaju sałatki jarzynowej zawiniętej w żółty ser. PYCHA!!!
Składniki:
- 1/2 kg żółtego sera
Farsz:
- 3 jajka
- 1 puszka groszku konserwowego
- 3 marchewki
- 2 ogórki kiszone
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 300 gram serka topionego
- 1/2 kostki masła
- 1 łyżki śmietany
- 2 łyżeczki musztardy
Wykonanie:
Jajka gotuję na twardo, obieram i kroje w kostkę. Marchew gotuję do miękkości. Kroję w kostkę razem z ogórkami, papryką i cebulą. Groszek odcedzam i dodaję do pokrojonych jarzyn.
Masło ucieram dodając po kawałku serki topione, śmietanę i musztardę. Masę mieszam z pokrojonymi warzywami.
rewelacyjna ta rolada!!!
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńŚwietny przepis.Robiłem kilka razy podobne rolady.Potem długo,długo nie.Jakoś zapomniałem o tych roladach.Fajnie że podałaś ten przepis,czas sobie przypomnić.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że mogłam podrzucić pomysł na święta :) Pozdrawiam Christopher :)
UsuńDziękuję za zaproszenie, Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń