Składniki:
- podudzia z kurcząt -po 2 sztuki na osobę
- sól
- pieprz
- oliwa
- przyprawa do kurczaka
- 1 szklanka posiekanych orzechów laskowych
Wykonanie:
Mięso myję i osuszam. Naczynie żaroodporne smaruje odrobiną oliwy, układam podudzia i doprawiam przyprawami. Na wierzch sypię posiekane orzechy. Piekarnik nagrzewam do 180°C i piekę mięso przez około 40-60 min, w zależności od ilości, aż mięso będzie miękkie.
SMACZNEGO!
Beatko świetne danie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje Marzenko :)
UsuńSwietny pomysl z tymi orzechami.
OdpowiedzUsuńMusze wykorzystac przy najblizszej okazji!
:)
Polecam i czekam na opinię :)
Usuńbardzo smaczna propozycja na podudzia :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Polecam :)
UsuńUwielbiam takie dania! :)
OdpowiedzUsuńCiesze się :)
Usuńz orzechami musiało być pysznie:)
OdpowiedzUsuńOj, było, i to jeszcze jak :)
Usuń