Kolejna propozycja dodatku do obiadu, ale nie tylko. Ta sałatka świetnie spawdzi się na świątecznym stole. Seler przełamany słodyczą ananasa, czy mozna chcieć czegoś więcej? Oceńcie sami :)
Składniki:
Składniki:
- 1 słoik selera konserwowego
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 puszka ananasa w zalewie
- 1 por
- 1 czerwona cebula
- 3 jabłka
- 4 jajka
- 15 dag żółtego sera
- 1 puszka fasoli konserwowej
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
Wykonanie:
Seler, kukurydze i fasolę osaczam na sicie, ananasa osączam kroje w kostkę. Jabłka, cebulę oczyszczam, jabłka kroję w kostkę, a pora w talarki. Ugotowane i obrane jajka oraz żółty ser również kroje w kostkę.
Wszystko razem mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem i łącze z majonezem. Wymieszam i podaję.
SMACZNEGO!
Pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuń