środa, 4 marca 2015

Sałatka z selera konserwowego na słodko

Kolejna propozycja dodatku do obiadu, ale nie tylko. Ta sałatka świetnie spawdzi się na świątecznym stole. Seler przełamany słodyczą ananasa, czy mozna chcieć czegoś więcej? Oceńcie sami :)





Składniki:


  • 1 słoik selera konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka ananasa w zalewie
  • 1 por
  • 1 czerwona cebula
  • 3 jabłka
  • 4 jajka
  • 15 dag żółtego sera
  • 1 puszka fasoli konserwowej
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu
Wykonanie:
Seler, kukurydze i fasolę osaczam na sicie, ananasa osączam kroje w kostkę. Jabłka, cebulę oczyszczam, jabłka kroję w kostkę, a pora w talarki. Ugotowane i obrane jajka oraz żółty ser również kroje w kostkę. 
Wszystko razem mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem  i łącze z majonezem. Wymieszam i podaję.


SMACZNEGO!

1 komentarz:

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.