Ta rybka smakowała mi nieziemsko!!!Nie jestem fanką ryb, po mimo tego iż wiem, że są zdrowe i że powinno się je jeść dość często. Dla mnie ryby mogą nie istnieć, ale jak każdy katolik( albo nie każdy) postanowiła pościć w piątki i nie jeść mięsa, więc próbuję rybę na różne sposoby,a ten był strzałem w dziesiątkę, a nawet setkę :) Polecam!!!
Składniki:
SMACZNEGO!
Składniki:
- 1 kg tilapii
- 2 cytryny
- 4 ząbki czosnku
- 1 pęczek koperku
- sól ziołowa
- 1/2 czerwonej papryki
Wykonanie:
Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb i solą ziołową. Na rybę układam całe gałązki koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do rybę na 25 min.
SMACZNEGO!
Ja ostatnio przekonuje się do ryb coraz bardziej, chociaż nie zjem każdej mam swoje ulubione. Pyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńJa też staram się przełamać, jeśli chodzi o ryby, więc próbuję różne kombinacje ;)
Usuńdawno już nie jadłam tej ryby:) pysznie przygotowana:)
OdpowiedzUsuńDziękuje Justynko :)
Usuńpięknie wygląda
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńBeatko tez kombinuje z rybka, zeby nie było nudno, a smacznie, a ten przepis bardzo mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńMi smakowała i to bardzo, choć nie przepadam za rybami :)
Usuńsmacznie, ryba to jest to!
OdpowiedzUsuńChyba tak :)
UsuńSmacznie wygląda, więc już zapisuję na kolejny obiad :-)
OdpowiedzUsuńSmacznego :)
UsuńFajny przepis, chętnie wypróbuję! Tilapia to nasza ulubiona rybka, zazwyczaj smażę ją w cieście (proszę przepis) - wychodzi pyszna i bardzo soczysta.
OdpowiedzUsuńRodzince bardzo smakowała :) Polecam :)
UsuńBeatko jak ja mogłam przegapić ten wpis? To chyba przez to moje chorowanie.
OdpowiedzUsuńJa też w piątki przygotowuję dania inne niż mięsne, min. rybę.
Tak smacznie zrobiłaś swoją rybę, że chętnie bym ją zjadła. Dawno nie jadłam tilapii. U mnie dzisiaj był dorsz :)
Zdarza się każdemu, Krysiu :) Ja bardzo często "gubię" wasze przepisy i nie wiem jak to możliwe :) A rybkę polecam, pyszna była :) Pozdrawiam cieplutko Krysiu :)
UsuńA ja uwielbiam rybki, na taką z chęcią bym się skusiła:)
OdpowiedzUsuńPolecam!!! :)
UsuńPysznie podana ryba:)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :)
UsuńRybę lubię w każdej postaci, Twoja propozycja mega smaczna
OdpowiedzUsuńDzięki Majeczko, polecam!!! :)
Usuńfajnie tu u Ciebie! blog warty polecenia :)
OdpowiedzUsuńLubię czytać takie wątki! miło spędzam czas na tym blogu!
OdpowiedzUsuńmnóstwo inspiracji na tym blogu!
OdpowiedzUsuńPrzepadam za daniami rybnymi, zwłaszcza gdy przepisy doprawione są nutą kreatywności. Ten wyjątkowo przypadł mi do gustu i na pewno go sobie zapiszę. Dziękuje za inspirację! :)
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością się czytało, jak dobrym jest dla odmiany trafić na blog, na którym można spotkać się z takimi smakowitościami, być może sam spróbuję przygotować taką rybkę. Serdecznie pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńTakie blogi to małe skarby, wartościowe treści, pisane z pasją i pomysłem. Czyta się to nader przyjemnie, pozdrawiam. :D
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńAj taka rybka to nie pozwala od siebie wzroku oderwać. Zaserwowana naprawdę apetycznie, brawo!
Fajny blog - poczytać każdy lubi !
OdpowiedzUsuńto musi być dobre
OdpowiedzUsuń