Składniki:
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 2 czerwone papryki
- sól
- pieprz
- cukier
- 2-3 łyżki oleju
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę szatkuję. Paprykę myję, osuszam , kroję na dwie części, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą kostkę. Mieszam z kapustą, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Olej, sok z cytryny i musztardę mieszam osobno, polewam surówkę i podaję.
SMACZNEGO!
Bardzo apetycznie, tak kolorowo i wiosennie :)
OdpowiedzUsuńI smacznie :) dziękuje :)
UsuńKocham takie surówki:)
OdpowiedzUsuńa ja polecam!!!
UsuńBardzo lubię takie suróweczki, są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńI zdrowe :)
UsuńŚwietna surówka
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńpysznie:)
OdpowiedzUsuńBardzo!! Polecam :)
UsuńTen wpis odmienił moje życie!
OdpowiedzUsuńNa takim blogu jeszcze nie bylem! fajnie tutaj
OdpowiedzUsuńZainteresował mnie bardzo ten wpis! Nie zatrzymuj się i rób swoje.
OdpowiedzUsuńŚwietny tekst! Od roku nie czytałam tak wartościowego artykułu.
OdpowiedzUsuń