Jeśli lubicie kiszoną kapustę, to jeszcze jest najlepsza pora na przygotowanie surówki, choć obcokrajowcy twierdzą, że jemy zepsute jedzenie:D Niech żałują, że nie próbowali:) Surówka jest pyszna i bardzo zdrowa.
Składniki:
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 jabłka
- sól
- pieprz
- cukier
- olej kukurydziany
Wykonanie:
Opłukana kapustę szatkuję, obraną marchew ścieram na tarce, cebulę i jabłka obieram i kroje w kostkę. Wszystkie składniki przekładam do salaterki, doprawiam solą, pieprzem i cukrem, skrapiam oliwa i ....smacznego:)
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.