piątek, 23 sierpnia 2013

Fasola szparagowa

Kolejny przepis Siostry Anastazji z książki pt ,,153 Przetwory i dania mięsne". Nie wiem jak smakuje, ale na pewno się dowiem :) I napiszę jakie wrażenia. W tym przepisie nie ma octu i nie jestem pewna, czy dobrze zrobiłam, że nie dodałam go od siebie. Kiedyś na pewno wypróbuję z dodatkiem octu :)




Składniki:
  • fasola szparagowa
Zalewa:
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka soli
  • odrobina cukru do smaku
  • po 1 łyżce oleju na każdy słoik
Wykonanie:
Fasolę oczyszczam, myję i oparzam wrzątkiem.Następnie przelewam zimną woda i ustawiam na stojąco w słoikach. Składniki zalewy gotuję, zalewam fasolę ułożoną w słoikach, zakręcam i pasteryzuję pierwszego dnia 1 godzinę, drugiego-30 minut, a trzeciego-15 minut. 

SMACZNEGO!


2 komentarze:

  1. ale zapasy Beatko a u mnie jak do tej pory tylko rabarbar i tryskawki w słoikach :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie truskawki i rabarbar także w słoikach :) Pozdrawiam Mirku :)

      Usuń

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.