Skąpiec

sobota, 16 marca 2013

Makaron ze szpinakiem

Pogoda za oknem jeszcze zupełnie zimowa, a mi się marzy już ciepłe wiosenne słońce oraz zieleń trawy i zapach lata w powietrzu. Mam nadzieję, że dzięki dzisiejszemu obiadowi przywołam w końcu ciepłe i słoneczne lato. Makaron ze szpinakiem: danie szybkie w przygotowaniu, bardzo tanie, mocno sycące a kolorystyka napawająca optymizmem:)




Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
  • 4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1/4 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyzki masła
  • 1 opakowanie makaronu
Wykonanie:
Makaron gotuję al dente. Masło rozpuszczam na patelni, wrzucam do niego szpinak (nie rozmrażam)
i duszę do miękkości. Gdy woda odparuje dodaję śmietanę, sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez praskę.Na końcu doprawiam sokiem z cytryny. Makaron nakładam na talerz, na makaron kładę łyżkę szpinaku i obiad gotowy w kilka minut.



SMACZNEGO!

2 komentarze:

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.