Skąpiec

środa, 18 września 2013

Parówki-Diabełki

To danie proponuję w dużej mierze dzieciakom, ale dorośli także za pewne nie odmówią sobie takiej przekąski. Przy niewielkim nakładzie pracy danie mamy w kilka minut.
 Fakt, że osobiście nie przepadam za parówkami, ale moje dzieciaki mogły by je jeść praktycznie co dziennie, więc od czasu do czasu serwuję im taki frykas.


Składniki:
  • parówki ( po dwie sztuki na osobę)
  • 10 dag żółtego sera
  • tłuszcz do smażenia
  • ketchup do polania
Wykonanie:
Parówki obieram ze skórki. Najpierw kroję  wzdłuż na na pół, każdą połówkę kroję na połowy i każdy koniec nacinam do 1/4 długości


  Tłuszcz rozgrzewam, wrzucam pokrojone parówki i smażę kilka minut, aż końce się odwiną na boki.


 Ser ścieram na tarce. Na talerz nakładam porcję parówek, gorące posypuję tartym żółtym serem, by się lekko rozpuścił i od razu polewam ketchupem.

SMACZNEGO!




8 komentarzy:

  1. Prosty i bardzo smaczny pomysł! :) Jeśli masz ochotę zapraszam w moje skromne progi w odwiedziny. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Byłam i bardzo podoba mi się Twój blog. Pozdrawiam

      Usuń
  2. Ja córeczce smażę parówki podobnie tylko oba końce nacinam dzieląc je na 4 i smażę, wygina się dookoła i mówi się na to koziołki, jeśli się zrobi taką na pół, można naciąć na 4 głębiej i wychodzą ośmiornice :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tyle sposobów na zwykłe parówki :) A dzieciaki mają niezłą frajdę :) Moje ośmiornic jeszcze nie jadły. Czas najwyższy :D Pozdrawiam

      Usuń
    2. Usta ośmiornicy robie z malutkiego ścinka czerwonej papryki :D

      Usuń
  3. Beata ponownie nas zachęca do skosztowania swoich pomysłów - ja nadziewam parówki serem i zapiekam :) rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O widzisz:) Następny fajny pomysł dla dzieciaków :)

      Usuń

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.