środa, 10 kwietnia 2013

Pasta z wędzonej makreli

Pyszna pasta z makreli, szybka w przygotowaniu. Do smarowania pieczywa. Taką lubię i polecam:)






Składniki:

  • 1/2 kg wędzonej makreli
  • 1-2 cebule
  • 2 łyżki musztardy
  •  garść posiekanej zieleniny; natka pietruszki, szczypiorek, rzeżucha
  • oliwa z oliwek
  • ostra mielona papryka
Wykonanie:
Makrelę obieram ze skóry, usuwam ości. Przepuszczam przez maszynkę razem z obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą.. Dodaję musztardę i oliwę. Mieszam, dodaję posiekaną zieleninę i  mieloną paprykę. Wszystko razem mieszam i smaruję kromki chleba


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.