poniedziałek, 2 marca 2015

Surówka z kiszonej kapusty

Jeśli lubicie kiszoną kapustę, to jeszcze jest najlepsza pora na przygotowanie surówki, choć obcokrajowcy twierdzą, że jemy zepsute jedzenie:D Niech żałują, że nie próbowali:) Surówka jest pyszna i bardzo zdrowa.




Składniki:
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • olej kukurydziany
Wykonanie:
Opłukana kapustę szatkuję, obraną marchew ścieram na tarce, cebulę i jabłka obieram i kroje  w kostkę. Wszystkie składniki przekładam do salaterki, doprawiam solą, pieprzem i cukrem, skrapiam oliwa i ....smacznego:)



SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.