czwartek, 5 marca 2015

Podudzia z kurcząt pieczone z orzechami





Składniki:

  • podudzia z kurcząt -po 2 sztuki na osobę
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • przyprawa do kurczaka
  • 1 szklanka posiekanych orzechów laskowych
Wykonanie:
Mięso myję i osuszam. Naczynie żaroodporne smaruje odrobiną oliwy, układam podudzia i doprawiam przyprawami. Na wierzch sypię posiekane orzechy. Piekarnik nagrzewam do 180°C i piekę mięso przez około 40-60 min, w zależności od ilości, aż mięso będzie miękkie.



SMACZNEGO!

10 komentarzy:

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.