poniedziałek, 23 marca 2015

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką





Składniki:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone papryki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 2-3 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę szatkuję. Paprykę myję, osuszam , kroję na dwie części, usuwam gniazda nasienne i kroję w dość dużą kostkę. Mieszam z kapustą, doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Olej, sok z cytryny i musztardę mieszam osobno, polewam surówkę i podaję.





SMACZNEGO!

14 komentarzy:

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.